Doerak

Doerak

donderdag 12 maart 2015

Verweekdag

Jawel hoor! 2 puppengelukjes hebben hun geboortegewicht verdubbeld voordat zij een week oud zijn. Zowel Arya als Drogo. Drogo gaat zelfs de eerste kilo voorbij! Daenerys blijft ietsje achter, maar niets zorgelijks. Zij is gewoon ietsje geduldiger. "Hardlopers zijn doodlopers", denkt zij misschien wel.
De rust is helemaal teruggekeerd in huis. Na een belabberde start is dat wel heel erg fijn. Shiva straalt de rust zelve uit. Zij is blij met alle aandacht die wij haar geven, dicht bij de werpkist. Met Fred had zij van meet af aan een speciale band, en die is door de bevalling alleen maar hechter geworden. Zij is een goede moeder, houdt haar puppen goed schoon en reageert "normaal" op de geluiden. Niet elke piep hoeft beantwoord te worden, soms negeert ze dat. Ze zal zelf het beste weten wat de puppen willen. We laten het allemaal aan haar over. Met mij is Shiva zachtjes. Ze is gisteren breeduit op mijn schoot gekropen toen ik naast de werpkist op de grond zat. En uiteindelijk aan de andere kant, mij tussen haar en de werpkist, naast mij gegleden. Alsof ze me wilde zeggen dat ik best de puppen mag aaien en knuffelen. Heerlijk!
Doerak mag ook in de buurt komen. Ze vindt het goed als hij over de rand van de bak stapt, maar dan houdt ze hem wel heel erg in de gaten. Ik zie hem telkens verlangend kijken om dichterbij te komen, te ruiken en te snuffelen. Hij vindt puppen zo lief! Maar Shiva wil niet dat hij zijn kop over de werpkist houdt. Met een kleine grom en zachte beet in de wang corrigeert ze hem. En hij accepteert dat direct.
Sproetje is een ander verhaal; die mag echt niet bij de puppen komen. Is ook logisch, Sproet is tenslotte de andere teef. De afgelopen dagen was ik erg bang dat er wat ging gebeuren, maar mijn vertrouwen begint weer een beetje terug te komen. Sproetje lijkt meer te begrijpen dan ik had verwacht en Shiva reageert voor een groot deel op mijn emotie hierin. Voel ik me niet gerust, dan is zij dat ook niet. En van het een komt het ander...... Doerak fungeert als bliksemafleider. Fijngevoelig als hij is, staat hij rustig op en wandelt er even langs. Klaar is Kees en klaar is Doerak!2 opmerkingen:

  1. Oh, wat een mooi verhaal weer. Wat fijn dat Shiva het allemaal zo goed doet. Tja en Doerak is Doerak, grote vriendelijke reus! Geniet maar lekker allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allemaal goede berichten. Fijn. Nog even dan gaan oogjes open en gaat het grote ontdekken beginnen. Dan wordt het pas echt leuk.

    BeantwoordenVerwijderen