Doerak

Doerak

zondag 15 maart 2015

Een onsje meer of minder

Het blijft leuk: iedere morgen even in de weegschaal. Shiva vindt het inmiddels allemaal prima, haar vertrouwen is groot.
Arya blijft, zoals ik haar sinds een dagje of wat noem, het "pondje kontje". Zij is nog net geen kilo, scheelt 5 gram. Nou en! Ze groeit gewoon goed en ontwikkelt verder nog steeds als het haantje de voorste. Het spleetje waar haar oogjes achter zitten komt al duidelijk naar voren. En af en toe zien we de ogen rollen achter de huid. Sinds gisteren lijkt het dat haar oogleden wat bibberen. Alsof ze op het punt staat te knipperen. Zij zal vast als eerste haar ogen openen.

Arya
Daenerys gaat ruim over de kilo (1160 gram). Haar eetlust begint wat te groeien, evenals het enthousiasme om een tepel te vinden. Nog steeds niets in vergelijking met haar broer. Daenerys kan intens genieten van een hand dicht bij haar. Dan legt ze gelukzalig haar koppie erin en maakt lieve kleine geluidjes. Gisteren was er wat meer geluid in de werpkist en toen ik een sussend geluid maakte, leek het erop dat de puppen daarop reageerden. Met name Daenerys. Zelfs Shiva keek verrast!
Daenerys
Tja, en dan komen we bij de boef van het nest, bij Drogo. Man oh man, wat een portret. Hij weegt inmiddels 1325 gram en kan geen genoeg krijgen! Mopperend en steunend zoek hij zijn weg naar zijn mama, die geduldig afwacht. Haha, geen helpende hand, hij moet het zelf uitzoeken! Nu lukt hem dat wel, dus het resultaat is altijd naar wens. Als ik zachtjes met mijn vingers naast zijn koppie aan Shiva's borsten voel, dan schrik ik van de kracht die er vanuit gaat. Zijn hals is ook sterk en breed. Nou ja, het is natuurlijk een mini hondje, maar toch......

Drogo
Na de voeding en het wegen ligt alles weer heerlijk in rust.

Arya

Daenerys

Drogo

1 opmerking:

  1. Zucht.... smelt..... wat een puppengeluk! Wat fijn dat nu, na een wat roerige start, het genieten is aangebroken! En wij genieten allemaal mee, via de mooie verhalen hier op het blog!

    BeantwoordenVerwijderen