Doerak

Doerak

vrijdag 9 maart 2012

Pubertijd breekt los

En zo ziet een Saarloos eruit die echt niet meer van plan is om bij je terug te komen. Want als je niet terug naar huis wilt, nog veel te druk bent met ......... (ja, met wat eigenlijk?), dan moet je dus gewoon niet luisteren. Je moet de vrouw wel in de gaten houden, dat is belangrijk. Dus blijf er vooral rondjes om draaien. Of ze nou naar links gaat of naar rechts, naar boven of onder, hou haar altijd in het oog. Maar blijf vooral buiten schot. Gaat ze even tegen een boom zitten, of net-als-of een interessant gat graven, zorg dan vooral dat je net niet binnen handbereik komt. Dan kan je tenminste je gang blijven gaan. Wanneer ze rent met Sproetje, dan kan je hetzelfde blijven doen: afstand houden. En als ze een bankje vindt, gaat zitten en haar hand in de zak steekt, wees dan gerust dat die koekjes er later ook nog wel zijn. En weet je, die andere honden en hun eigenaren kan je gewoon op dezelfde manier in het ootje nemen! Zo makkelijk. Het lukte me een paar dagen terug op de hondenschool (geweldig, dat grote veld met meerdere groepen honden werkend aan de lijn en ik los), en nu weet ik dat het me ook in het bos lukt.
Dit geintje kostte me gisteren ruim anderhalf uur. Op zich minder erg dan de actie met de straat op rennen, vorige week. Maar of ik daar dan ook blij om ben........ Ik moet nu doorzetten, anders is het einde zoek. Vandaag neem ik maar de nodige attributen mee. Een balletje, een zakje waarmee ik kan knisperen, een pensstaafje,een frikandel, een sigaretje en -last but not least- heeeeeel veeeeel geduld!

5 opmerkingen:

 1. dit is ook mijn angstbeeld.
  nu volgt hij (op kleine afstand) wel prima maar komen is niet zijn forte zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, lastig hè. Maar misschien valt het met Thorgal wel mee. En als dat niet zo is, dan komt Doerak wel even vertellen hoe het hoort. Want tegen die tijd heeft hij het vast wel geleerd! (Zei zij hoopvol....)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstoppen jullie je wel eens ? Liefst niet met wind zijn richting op,want dan hebben ze je zo.Gewoon weglopen en ergens achter boom of struiken.Struiken werkt prettig omdat je er beetje doorheen kan kijken en ze je toch niet zien als ze je lucht niet oppakken.
  Heb het op de dijk makkelijk.Stap gewoon in de auto en begin weg te rijden.Meestal werkt dat,maar niet bij iedere SWH.
  Ben vroeger ook wel eens met loslopende hond achter me naar huis gelopen.Hoefde dan ook maar 1 weggetje over te steken.Want verkeer blijft met een SWH behoorlijk gevaarlijk.Zeker als ze niet bang zijn voor auto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De verstoptruc werkt niet zo goed met Doerak. Hij zoekt me wel, maar blijft vervolgens buiten bereik. We merken inmiddels dat we hem telkens met iets anders moeten verrassen. Hij raakt snel verveeld. Bijna net zo duidelijk als mensen doen met een gaapgebaar. Haha.... We richten ons nu dus meer op zijn nieuwsgierigheid en dat lijkt (vooralsnog) te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het verstoppen werkt bij Thorgal wel maar meer in de zin van dat hij zich dan omdraait en mijn richting op komt. Hij is er echter voor geen meter van onder de indruk.

  BeantwoordenVerwijderen