Doerak

Doerak

vrijdag 23 maart 2012

Even pas op de plaats

Doerak is niet helemaal in zijn hum. Hij schrikt sneller dan anders, is super aanhankelijk, slaapt meer en eet minder. Wij worden door iedereen gerustgesteld dat het de hormonen zijn, en eigenlijk denken we dat zelf ook. De aanval op de hondenschool zal er een schepje bovenop gedaan hebben. Baal ik nog steeds van. Maar ja, shit happens...... Ik heb met hem te doen, maar probeer dat niet te laten merken. "Go with the flow" lijkt het verstandigste. Dus we doen het wat rustiger aan. Zo zijn we al twee dagen niet naar het bos geweest. En vandaag blijven we ook in de buurt, aan de lijn. Voorheen kon hij in de loop van de middag of avond erg stout worden als hij zijn beweging niet had gehad. Maar nu lijkt alles in zijn lijf veel energie te vragen, en slaapt hij vooral.
Ik zoek al tijden naar een woord waarmee je kan duiden wat nou zo anders is aan een Saarloos. Onderaan de streeep is het gewoon een hond, maar toch is het niet te vergelijken met de honden die we al hadden. Of kennen. Zelfs niet met Chica, mijn Mechelse Herder. En nu schiet me dat woord te binnen: "intens". Dát maakt hem zo bijzonder; alles wordt intens gedaan. Intense liefde voor zijn roedel, intens blij wanneer je weer thuis komt en intens vrij in het bos. Intens sociaal met andere honden, maar ook intens stout en intens sterk. Intens eigenwijs en momenteel intens verward.

3 opmerkingen:

 1. ach.
  begrijp heel goed dat je met hem te doen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er heerst ook al tijdje soort van griepje onder honden,datzelfde zo'n beetje wat wij hebben.Beetje misselijk,slecht eten dus,rustiger.Ze hebben hier ook zo af en toe van die dagen.Een Saar weet heel goed wanneer hij zijn rust moet nemen over het algemeen.Hoef je ook nooit op dieet te zetten als ze last van hun buik hebben.Als het slecht voor ze is eten ze niet.
  Kan het me niet voorstellen dat het door die aanval komt,dat is erger voor de baas meestal als voor de hond.Of het moet echt op leven en dood zijn gegaan,maar dat was dit niet.Ze reageren wel erg op ons mensen,dus misschien doen jullie toch niet zo gewoon als je denkt ?
  Kom anders morgen lekker naar Chaam,wandelen met opa en neefjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zal wel denken: waar waren ze nou? We wisten het een beetje te laat (zagen jouw bericht pas gisteren). Zou inderdaad leuk zijn geweest. En ja, waarschijnlijk is de aanval voor ons erger dan voor Doerak. Hij heeft zaterdag heerlijk gespeeld en lijkt weer wat beter in zijn vel te zitten. Misschien hebben we te hard geprobeerd niets te laten merken. Haha, zijn ze slim of zijn ze slim? Of gaan wij op hem lijken en het allemaal intens beleven? Hoe dan ook, we zijn telkens heel blij met jullie commentaar!

  BeantwoordenVerwijderen