Doerak

Doerak

dinsdag 15 mei 2012

Het commando Wandelen

Fred zegt: "Kom Doerak, we gaan WANdelen". Met de klemtoon op "Wan".
Doerak:

Wat?

Wie?

Waar?

Waarom?

Wanneer?

Welke?

Oh.......je wilt WANdelen!
En ik? Ik zeg maar zo: "Ik zeg maar niks!"

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt erop dat Doerak ook midden in de pubertijd zit! Wat fijn hè? Maar ach, gedeelde smart is halve smart, dus ook mij doet het erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie het op trainig het wel eens over negeren ? En dan ook compleet negeren.Niet praten,niet kijken gewoon er alleen maar zijn.Desnoods flinke plantenspuit nemen (zo eentje waar je druk kan oppompen)Zodat als hond iets fout doet in zicht een flinke straal water,zonder commentaar.Verder nergens aandacht aan schenken.Uitgaan zonder praten.Als ze druk zijn bij pakken riem,deze weg leggen en minuutje wat anders gaan doen tot hond rustig wordt.Dus hem niet roepen voor wandelen,maar met riem naar hem toe lopen zonder commentaar meenemen.
  Hou dat eens weekje vol.
  Een aandachtsmoment alleen geven als jij dat wil,niet als de hond er om vraagt.
  Wij bepalen niet de hond.

  Helpt bij heleboel probleempjes en grote problemen.Ze worden rustiger,minder aandacht trekkerig,dus ook minder slopperig,want ook daarvoor krijgen ze geen aandacht.

  O ja ook met eten geven.Niks zeggen,bak in hand ,gewoon wachten tot hond zit,dan neerzetten.en echt pas dan ,ook dit zonder commentaar.

  Even doorbijten,hele gezin moet meedoen,ook al om elkaar te corrigeren.

  Gr. Christa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is eigenlijk wel een goed idee, bedankt! Om eerlijk te zijn hebben we dat wel geprobeerd, maar niet in de mate zoals jij schetst. En als ik dit nu lees, dan bedenk ik me dat de enkele keren dat we dit doen bijvoorbeeld in het bos dan werkt het ook. Wel lastig, en tijdrovend. Dat is waarschijnlijk onze valkuil; we nemen er niet de tijd voor.

   Verwijderen
  2. Negeren helpt! Al kunnen sommige honden het blijven proberen. Wij hebben er ook zo een :-)

   Verwijderen