Doerak

Doerak

maandag 21 mei 2012

Dag van de waarheid

Vandaag is het dan zover: Doerak gaat examen doen. Als hij het haalt, dan is hij gediplomeerd Gehoorzame Huishond. Wij hebben begrepen dat hij dan ook luistert, en precies doet wat je wilt. Echt waar! Ik verheug me er nu al op. Vanaf morgen begint er een nieuw leven hier in huis. Hij gaat dan rustig liggen wachten totdat wij uitgegeten zijn. En pubers laat hij met rust. Sproetje's nek wordt gespaard. Rennen door het huis vindt hij dan ook niet meer nodig. En in de auto stappen gaat ook direct na het commando "Ene, twee-e...". Met "oortjes binnenboortjes" zakt zijn kop een beetje, zodat die flappen niet tussen de klep van de auto komen. En het mooiste is natuurlijk dat hij gewoon voor je gaat zitten als we klaar zijn met wandelen in het bos. Want hij weet dat er ook weer een volgende keer komt! Wat weet die hond toch veel, he?
"Heb vertrouwen", zo spreek ik mezelf toe. Maar stiekem ben ik blij dat ze niet kunnen zakken. Ssstt, niet verder vertellen hoor. Ze kunnen hooguit het advies krijgen het nog een keer over te doen. Nou! Dat wilden wij toevallig toch al!

5 opmerkingen:

 1. Wij, Doerak en ik, voelen enig cynisme in deze aflevering van de blog.
  Niet veel, maar toch....

  Jammer.

  Het had zo mooi kunnen zijn. Nu wachten we met het toepassen van onze kunsten tot we de tweede keer geweest zijn.

  Wrrrrrooooeeeef

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doerak heeft gesproken!

  Volgensmij was het baasje die sprak, anders verdiend Doerak toch ook nog wel een typdiploma.
  Hopelijk denkt Doerak er toch anders over dan zijn baasje.
  En cursus is niet alleen leren, maar ook gewoon lekker bezig zijn.
  Waar wonen jullie ergens? Het lijkt ons heel leuk om ook een keer met jullie af te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt ons ook heel leuk, we hebben zelfs iets "in de pen" (er zijn meer geluiden opgegaan om wat af te spreken). Ik ga proberen om jullie los van het blog te bereiken, oke? Of ik publiceer wat een dezer dagen op het blog. Dan kunnen we met een groep op pad gaan. Afijn, ik moet even rondvragen. Maar eerst even werken....
   Belangrijk nieuws: Doerak en Fred zijn geslaagd! Met vlag en wimpel zelfs. Ik ben zo trots op die mannen!

   Verwijderen
 3. Super!!!
  Vind ik echt een hele prestatie.
  Sta nu zo'n 4 maanden iedere maandagavond op dat veld en het valt niet altijd mee, zoals jullie weten.
  Nogmaals gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, super zeg! Mijn grote respect en felicitaties voor Doerak en Fred. Dat Saarloosjes slim waren, wisten wij allemaal natuurlijk al heel lang, maar dat ze het op het juiste moment ook aan anderen laten zien is toch een topprestatie. Ik vind het fijn even wat goed nieuws te lezen. Hier is de stemming wat minder, maar ik hoop dat het allemaal weer goed gaat komen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen