Doerak

Doerak

woensdag 2 mei 2012

Drama King

Doerak liet jullie vorige week al weten dat hij zelf in de auto durft te klimmen. Wat een prestatie! Het gaat echter nog steeds niet van harte. Hij heeft nog niet de combinatie gemaakt met het fijne dat hij dankzij de autorit gaat meemaken. Dat verbaast me wel eens. De meeste honden weten sneller dat autorijden iets oplevert. Sproet struikelt over haar eigen pootjes van enthousiasme als ze tollend met me meeloopt. Blij om samen weg te gaan. Doerak niet. Hem moet je het huis uitsleuren, voetje voor voetje naar de auto lopen en dan vooral lang blijven staan om hem de kans te geven zelf in te stappen. Wat ik nou zo vreemd vind is dat hij op andere vlakken wel logische verbanden legt. Midden op de dag een snoepje, dat betekent dat je even in de bench moet. De vrouw aan het bureau, dat betekent dat je even bij haar gaat slapen. Maar de auto in........ daarvoor is zijn tegenzin zó groot, dat hij niet verder komt dan dat.  Hij blijft in die ellende hangen, kan ook niets anders meer. En het drama is groot, heel erg groot. Als je niet beter weet, dan zou je op z'n minst zeggen dat hij gedwongen wordt als fakir op te treden. Dat er glasscherven en stalen pinnen liggen waarop hij minimaal een uur moet liggen. Nee, voor hem zou dit allemaal niet hoeven. En laten wij dit nou net allemaal voor hem doen.....6 opmerkingen:

 1. Dit herken ik goed. Zoran ging ook absoluut niet de auto in. Het was soms echt touwtje trekken want het moest toch echt even. Hij is nu bijna 14 maanden, maar gaat ook pas echt vrijwillig de auto in sinds een paar maanden. Vanaf het moment het moment dat hij na wat aarzelen toch maar met tegenzin de auto in stapte, ging het eigenlijk wel heel snel. Hopelijk gaat het nu bij Doerak ook snel vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn, dit soort bemoedigende woorden! Misschien moet Doerak net nog dat laatste drempeltje kunnen pakken.....

   Verwijderen
 2. Hahaha herkenbaar. In eerste instantie ging Sara ook direct in de Ho-Houders als ze de auto in beeld kreeg. Inmiddels gaat het al veel beter hoor. Ze springt er zelf in, dus er is zeker hoop! Maar bij de langere ritten wordt ze nog wel ziek. (een half primatourtje doet wonderen)
  Het zal wel nooit worden zoals bij onze vorige teckel. Als we die kwijt waren, kon je van verzekerd zijn dat ze naast de auto stond te wachten met een blik van.... gaan we rijden, please??????
  Ik hoop wel dat Sara nog over die wagenziekte heen groeit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorige week 1e keer Kavik(10 mnd)op rit van 1,5 uur,niet gekotst.Helaas terugweg wel.Maar er zit vooruitgang in.
  Komt goed.Tenminste bij de meeste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldige foto's! Haha, verlos me uit mijn lijden mensen. doe me dit niet aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij ook wel typisch iets voor saarloosjes, eerst bijna niet mee te slepen, en het dan toch hartstikke leuk hebben...

  BeantwoordenVerwijderen