Doerak

Doerak

donderdag 5 juli 2012

Nog eventjes....

Het boek is uit. Tussen de bedrijven door dook ik een paar maal in de stof van Klaas Wijnberg, en eigenlijk was het in een vloek en een zucht gedaan. De benadering spreekt me aan, maar ik denk dat dat wel voor iedereen geldt. Het moet ook werken, en daar ben ik natuurlijk het meest benieuwd naar. Instinct en intuïtie zijn belangrijk; ik hoop dat we het niveau kunnen bereiken dat we nodig hebben met onze Doerak.
Ondertussen houdt Doerak de gemoederen in huis volop bezig. Zijn gedrag wordt over het algemeen rustiger. Hij kent zijn eigen krachten ook beter. Mijn schoonmoeder Fia, nog steeds herstellende van een nare operatie, wordt uiterst lief en zacht door hem benaderd. Verlangend kijkt hij naar haar op als ze niet direct aandacht geeft. Om vervolgens tegen haar benen aan te zitten en haar voeten en kuiten aan een inspectie met zijn tong blootstelt. Haar reactie is eigenlijk net zo aandoenlijk als zijn gebaar; niets van de angst zoals een half jaar geleden. Ze genieten gewoon van elkaar.
In het weekend hebben we de honden weer eens meegenomen naar een winkel en zijn uiteindelijk op een terras beland voor een hapje. Doerak heeft nog steeds veel bekijks, en een snelle boodschap duurt door het gebabbel al snel wat langer dan noodzakelijk is. Een goede oefening voor hem. Op het terras zoekt hij een plekje dicht bij onze voeten. Of beter gezegd: op onze voeten. Sproet niet, die gaat eerst eens kijken of er nog wat te halen valt bij de buren. Ditmaal stond er een handtasje en juist toen ik haar lijn wat inhaalde dacht ik een schop van de vrouw te zien. Naar Sproet. Ik dacht: ik zal me wel vergissen. Maar voor de zekerheid vroeg ik toch de vrouw of zij mij wilde waarschuwen wanneer ze last zou hebben van de hond. Waarop haar man antwoordde: hoeft niet, ik steek deze vork wel in zijn rug. Nou ja zeg! Wat heb je toch een rare mensen! Zuur en uitzichtloos, nog erger dan het type Tobber (en daar heb ik al zo'n moeite mee).
Afijn, nog een dagje werken, spullen inpakken en op vakantie. Ik heb nu wel enorm veel zin. We hebben hard moeten werken de laatste maanden (dat was wel te merken op het blog). De honden gaan mee en de reis gaat naar Ameland. Lekker uitwaaien, rijspullen mee, beetje zwemmen. Maar vooral oefenen met Doerak.


Ameland, november 2011

7 opmerkingen:

 1. Hey Yvonne, leuk stukje weer! Ik ben inmiddels ook begonnen aan een blog... spannend! T.z.t. laat ik je graag eens meelezen.

  Fijne vakantie!

  Grtz. Marianne (VBW)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Marianne! Wat een goed bericht van jouw blog. Ben reuze benieuwd!

   Verwijderen
 2. Wat een afschuwelijke reactie van die man. Ik weet niet of ik rustig zou kunnen blijven in zo'n situatie. Er iets tegen beginnen heeft geen zin en is ook alleen maar gevaarlijk, maar ik denk wel dat ik er niet langer meer zou blijven zitten.
  Ik wens jullie in ieder geval ontzettend veel plezier op jullie vakantie en hopelijk werkt de aanpak van Klaas Wijnenberg ook bij Doerak.
  Dat hij gebaren gebruikt vind ik ook wel heel interessant en voor zit, lig en blijf gebruik ik ook gebaren. Buitenshuis werken die commando's ook wel. Maar zijn gebaar voor kom is voor Zoran meer een uitnodiging tot spelen.
  Nogmaals een hele fijne vakantie en heel veel succes met Doerak's training.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne vakantie voor iedereen!! (en idd erg volwassen gereageerd van je op die vent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier op Ameland.Wij gaan dit weekend allemaal duitse wolfhonden vriendjes opzoeken.Vreemde hodnen en mensen voor ons,wel eens leuk.
  Tot lees en schrijf ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je toch een onverdraagzame mensen. Maar gelukkig dat wij allemaal van onze honden kunnen genieten. Er is weinig mooiers voor een baasje dan zijn of haar hond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmmmm, rare mensen, ik vraag me af, of hij ook het lef zou hebben om een vork in Doerak te steken. Grote praatjes betekent meestal angst voor honden. Gelukkig zijn de reacties vaker positief. Fijne vakantie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen