Doerak

Doerak

vrijdag 1 juni 2012

Ik weet het wel......

Ik begin het een beetje door te krijgen, hoe dat zit met die auto's. De auto van de baas is lekker laag. Daar kan ik met een klein sprongetje in. Van de vrouw is wat lastiger. Dat merkte ik vandaag, toen ik voor de zekerheid lekker hoog sprong. Niet dat ik daar een aanloop voor nodig had hoor. Ik sprong gewoon uit stand met vier poten tegelijk. Zit daar een of andere klep boven. Pfff, stoot mijn hoofd natuurlijk, maar beland gelukkig in de auto. Mooi dat ik niet meer ging zitten. Niet te vertrouwen die vrouw. En haar auto ook niet! Afijn, ik weet ook wel dat de auto mij ergens brengt waar ik het leuk vind. In plaats dat ze me dat gewoon eerder verteld hadden...... dan was het niet zo'n gedoe geweest. Die vrouw van mij had me al een paar dagen niet meegenomen. Beetje asociaal. Alsof een wandeling in de buurt leuk is ofzo. En ik hoorde haar heus wel vertellen aan de baas dat ze het bos even zat was. Terwijl ik eerder deze week echt binnen 3 uur aangelijnd was! Ze moet niet zo overdrijven en mij de schuld geven dat de baas naar het bos moet komen. Had ze maar niet iedereen, wildvreemd of bekend, moeten vragen om mij te pakken. Dan vraag je er toch om dat ik buiten bereik blijf?

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hoeft niet, dit kan genetisch zijn. En het is natuurlijk enorm jammer, maar er zit wel een stijgende lijn in. Ik wanhoop echt nog niet hoor! Moet alleen telkens even bijsturen en noodplannen maken.

   Verwijderen
 2. Uiteindelijk is niets belangrijker als de roedel en ze zullen echt niet bij je weg lopen. Gister kwam een jonge herder kruising achter ons aan met het wandelen. Baasjes waren ver uit het zicht. Als de herder weer terug rende ging Zoran er achter aan, maar bleef telkens staan bij de eerste bocht omdat hij wist dat we anders uit het zicht zouden zijn.
  Vorige week ergens had een kennis zijn honden uit hun buitenren gelaten. Eén van de twee wilde niet meer terug naar binnen. Na lokken met een stuk vlees mocht hij nadat hij binnen was ook nog toekijken hoe de ander het vlees opat. omdat hij niet direct naar binnen ging kreeg hij het vlees dus niet. Maar in mijn ogen en waarschijnlijk ook die van de hond, word hij dus gestaft omdat hij uiteindelijk naar binnen gaat.
  Als hij uiteindelijk, ook al is het pas na uren, doet wat je vraagt, dan moet hem gewoon uitbundig belonen. Maar te veel belonen werkt ook niet. Als een kind een keer thuis komt met een tekening en je zegt dat het prachtig is, dan voelt hij zich geweldig. Maar als het kind iedere dag thuis komt met een tekening en je zegt iedere keer weer hoe geweldig hij is, dan word het normaal en heeft het geen speciale betekenis meer.
  Ook belonen moet je dus met mate doen, anders lijkt het niet meer oprecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad nooit bang geweest dat hij weg zou lopen. Heb die ervaring ook niet met mijn andere honden gehad. Behalve een van de Border Terriers; die werd meerdere malen door de dierenambulance thuisgebracht.
   Maar een hond uitbundig belonen als hij na uren doet wat je vraagt, gaat mij te ver hoor. Kan ik gewoon niet opbrengen. Straffen is niet nodig, zelfs niet verstandig. Ditmaal ben ik heel koel gebleven, eigenlijk geen reactie gegeven. Het gedrag genegeerd, dus. Ik realiseer me dat hij vanuit een diepgeworteld instinct handelt. Maar hij is ook slim en heel sensitief. En daarop probeer ik een beroep te doen, als het ware.

   Verwijderen
 3. Hahaha, en jullie denken dat een saarloos moeilijk is? Moet je eens een ruwharige teckel proberen. Ik heb bij het strand van Hoek van Holland wel eens een halve dag moeten wachten. Pffff, en dan inderdaad nog belonen als hij uiteindelijk op komt dagen. Tja, als meneer een konijntje ziet, moeten wij gewoon even wachten tot de jacht is afgelopen. Grrrrrrr Maar je begrijpt dat hij niet zo vaak meer los mag, zeker niet als ik niet al te veel tijd heb. Gelukkig heft Saar die streken (nog) niet geleerd van Sam. Die leert het keurige gedrag van Mira en Chloe die nooit verder dan 50 meter bij mij vandaan gaan en direct komen als ik roep. Ideaal...en fijn dat ze dit ook aan het wolfje leren.

  BeantwoordenVerwijderen