Doerak

Doerak

woensdag 8 april 2015

What's in a name?

Als we van te voren geweten hadden dat we ons zouden ontfermen over een herplaatser........ Als we hadden geweten dat het verhaal van de hond en haar baas ons aan het hart zou gaan..... Als het teefje in kwestie niet direct de ideale partner voor onze Doerak zou zijn geweest..... Als we hadden geweten dat ook Saarloosjes verliefd kunnen worden op het eerste gezicht, net als Fred en ik........ Als we hadden kunnen inschatten dat Saarlooswolfhonden misschien juist daarom hun cyclus kunnen inkorten......(waarom zouden ze hun loopsheid wel kunnen uitstellen en niet...). Als, als, als........... Ja, als er heel veel dingen niet gebeurd zouden zijn, dan hadden wij nu geen nestje gehad. Dan hadden wij niet als verrassing een loopse teef met de feestdagen in huis gehad. Dan was Doerak niet knallend het jaar uit gegaan. Dan hadden wij in de afgelopen maanden ons kunnen beraden op de toekomst.
Maar.... zo was het niet. Het is gewoon niet zo gegaan. We hebben gehandeld vanuit ons gevoel, met compassie en dat werd beloond met het geluk van Shiva en Doerak. Het geeft mij een warm gevoel om, net als Doerak dat altijd heeft laten zien, mee te kunnen gaan met de stroom. Gewoon vanuit een onderbuikgevoel, op intuïtie. Als het goed is, hoef je niet te twijfelen. En hoef je al helemaal niet te zoeken naar "nog beter". Goed is goed!
Of wij spijt hebben? Nee, nooit! We hoeven alleen maar te kijken naar de twee ouders, Shiva en Doerak, en hun geluk. Het is een echt liefdesnest. Beide ouders dragen hun taakjes en zijn samen bezig met het kroost. Doerak lost Shiva midden in de nacht af, zodat zij haar rust krijgt. Een piepende pup en hij staat vooraan. Shiva geniet  ronduit van het moederschap, alsof ze er op gewacht heeft. Ze wil nog niet stoppen met borstvoeding. Vol geduld trekt ze haar poot omhoog als een pup haar met vlijmscherpe tandjes pakt en al het bezoek wordt hartelijk ontvangen en trots begeleid naar de kraamkamer. En dan de pupjes zelf, ach, ik ken nu de echte betekenis van het woord "puppengelukjes"!
Nee, goed voorbereid waren we niet! Geen kennelnaam dus, geen vooraankondigingen, niets van dat al. Wel nog zo goed en zo kwaad als het kon onze verantwoordelijkheid genomen om in ieder geval 1 van de ouders op alles te testen. En hij slaagde met vlag en wimpel! Beide honden middels vererving vrij van DM en dwerggroei. Shiva vrij van PRA, HD en ED zijn niet bekend. Doerak PRA vrij, HD A en ED vrij. Wat willen we nog meer? Oh ja, een stamboom! Ook dat kwam goed! Met een enkele naam.......dat wel. Maar weet je wat het is? Ik heb zelf vier voornamen en maakt mij dat nou gelukkig? Of beter?

Drogo

Arya

Daenerys

En voor hen die de serie Game of Thrones niet kennen:

 Arya, jongste dochter van de "hand van de koning". Zij vlucht als haar vader vermoord wordt, knipt haar haren af om op een jongetje te lijken en verschuilt zich onder de bevolking. Zij houdt zich staande onder barre omstandigheden en laat zich door niets of niemand afschrikken. (Haar zus Sansa blijft aan het hof wonen.)
Daenerys, de drakenmoeder die door haar broer wordt uitgehuwelijkt aan de koning van het paardenvolk. Zij brengt beschaving bij haar man en zijn volk en wordt geliefd. Als haar man overlijdt trekt zij door alle koninkrijken en bevrijdt slaven en onderdrukten, die zich op hun beurt vrijwillig bij haar aansluiten. Haar 3 draken vergezellen haar.

Drogo, koning van het paardenvolk en man van Daenerys. Drogo is rauw, ruw, sterk en een geduchte leider. Gaandeweg zien we echter dat Drogo "echt" is en goed is voor zijn volk. Loyaal en eerlijk. Hij draagt zijn vrouw op handen, leert van haar en spreekt haar liefkozend aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten