Doerak

Doerak

zondag 25 november 2012

One of those days/weeks/months.......

Zondagmiddag, lekker alleen met mijn honden. Ik kom net terug van een wandeling en de waslijst van alles wat gedaan moet worden ligt er nog hetzelfde bij als voor mijn vertrek. Weer geen kaboutertjes, zo jammer. Misschien meer dropwater meenemen naar het bos. (Mijn Spaanse neef heeft dat jaren geloofd en bracht trouw bij iedere vakantie in Nederland een flesje dropwater naar een speciale boom in het bos. Mijn vader kieperde het flesje 's avonds leeg en heus, geloof me, de dank van de kabouters was telkens groot. Inmiddels is die neef zelf vader van drie prachtige kindjes. Ik zal hem eens vragen of zijn kinderen ook in de Nederlandse kabouters geloven.)
Afijn, voor vertrek hebben Fred en Dominique geholpen de slaapkamer waar morgen fors de bijl in wordt gezet leeg te maken. Er zijn in de afgelopen week nog twee lekkages over de eerste gegaan. Ik ben blij met de bloemen en het excuus van het bedrijf dat de ketel heeft geplaatst. Nog blijer dat ze het oplossen en de schade vergoeden, natuurlijk. Maar toen afgelopen vrijdagmiddag het water ook de huiskamer in stroomde zakte me de moed wel enorm in de schoenen. Als het zich niet zo zou opstapelen zou ik met een grote glimlach kunnen zeggen "Stuk. Het huis is gewoon stuk!".
Doerak vindt het allemaal maar niets. Al die werklui in huis. Het valt me wel op dat hij nog geen enkele keer de staart tussen de poten heeft gehad. Hij loopt er in een wijde boog omheen, zoekt een plekje dicht bij me, en dat is het wel zo'n beetje. Terughoudend en afwachtend dus, precies zoals het hoort.
Ik denk dat ik toch maar Fred's advies ga opvolgen: eerst die sit-in met de Gooische Vrouwen en dan pas terug naar mijn lijstje to do's. Had nog wat grappige foto's voor jullie in petto, maar nu merk ik dat de capaciteit vergroot moet worden. Da's ook wat!
Waar was ik ook al weer gebleven? Cheryl heeft Evert het mes op de keel gezet en Claire zat als een zielig hoopje op de bank. Van Anouk heb ik alleen maar haar voeten gezien, en Roelie kan paaldansen op de vlaggenmast (of parasol?). Goed idee Fred: jij AZ-Feyenoord, ik Gooische Vrouwen!

4 opmerkingen:

 1. Oh meid, wat een ellende, niets zo vervelend als lekkage!!! Ik leef met je mee. Goed idee, even tijd voor jezelf en je Gooise vriendinnen....
  Stoere Doerak, die al dat volk maar over de vloer duldt! Ik hoop dat hij lekker bij je op de bank kruipt zodat jullie samen naar die Gooise dames kunnen kijken. (Hoewel hij meer van Cesar houdt, denk ik....)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, vreselijk! Je denkt dat er geen einde aankomt...maar gelukkig zijn daar verstand-op-nul-oplossingen...en ineens is er wel iets anders om je op te richten! Heeeeel herkenbaar...ik ben het afleiden ook volop aan het ontdekken ;)
  Misschien maar eens samen onder het genot van een wijntje de wreedheden van het leven bespreken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach jullie mooie huisje.en dat gebeurt nou nooit in de zomer met 30 graden.
  Sterkte en Doerak ja als een goeie SWH past die zich wel aan.Wat moet dat moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe rak kieieieieieieieie!!!

  waar blijf je nou!!!!

  BeantwoordenVerwijderen