Doerak

Doerak

dinsdag 9 oktober 2012

Rosbief/ NSFW

Yvonne is nogal druk druk druk (het leven van een ZZP-er gaat niet over rozen!), vandaar dat ik het enorme gat op Doerak's blog een beetje ga opvullen. Ik ga maar eens beginnen met een vraag...

We hebben het al vaker gehad over de lies van Doerak (Doertje, Doerie, Doer, kreng). Al vanaf dat ie bij ons is, is zijn lies aan beide kanten rood/geïrriteerd. Eerst waren er een soort bultjes te zien die door de DA 'jeugdpuistjes' werden genoemd. Doerak likte er vaak aan dus helemaal lekker zat het toen al niet.
De plekken zijn nooit echt weg geweest en we hebben van alles geprobeerd ( die hond kost wat, maar dan heb je ook (n)iets! ). We  hebben een poos Dermapet gebruikt. De huid leek wel te verharden. Drie keer daags voor het wandelen zodat het er door meneer niet meteen afgelikt wordt.
Uiteindelijk leek dat wel te helpen, maar niet structureel. Doerak begon nu zelfs te knagen aan zijn lies; het ziet er nu uit als rosbief. Van de DA kregen we een kuurtje Corticosteroïden, maar dat deed het ook niet echt.
 
We hebben zelf het idee dat hij in een cirkel zit. Als hij wat voelt begint hij te knagen en daardoor raakt de boel meer en meer geïrriteerd. We zijn er allemaal alert op in het gezin en luisteren/kijken steeds of hij niet weer begint.
 
Inmiddels zijn we maar weer begonnen met Dermapet.
 
Nu de vraag: herkent iemand dit als een cirkel en zo ja, wat zijn de tips om deze te doorbreken??
 
Grtz
Fred


8 opmerkingen:

 1. ik kan jullie helaas niet helpen Fred maar je zou je vraag ook op de diverse fora (avls, wolfhonden online) kunnen gooien. Wellicht grotere kans op een oplossing/antwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Zou misschien een allergie kunnen zijn. Voor voeding of anti-vlooien en tekenspul. Of gewoon smetplekken, je zou eens gewonen zinkzalf kunnen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar ik 'gewonen' schreeft bedoel ik gewoon 'gewoon' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel Henk!
  Stom dat ik niet aan zinkzalf heb gedacht! Ik zweer (da's een mooie woordspeling!) bij dat spul...
  Allergie is door de DA ook geopperd, maar dat is een lange weg om dat uit te vinden.
  Ik ga inderdaad eens met die zinkzalf aan de gang!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat voer je hem? Wij hadden het ook met Amigo toen hij no brokken kreeg. Veel jeuk en rode buik en liezen. We zijn toen op versvlees overgestapt en het probleem verdween vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Remco:

   Wij hebben Doerak eigenlijk vnl op de brokken.
   Misschien wel een heel naieve vraag, maar wat voor vlees geef je aan Amigo?

   Verwijderen
  2. Wij voeren KVV van www.lotgering.nl we zijn er zeer tevreden over en de honden ook. De prijs valt ook wel mee.

   Verwijderen
  3. Wij voeren de honden ook vlees van Lotgering. Bevalt erg goed inderdaad.

   Verwijderen