Doerak

Doerak

dinsdag 4 juni 2013

Moet je nou eens luisteren.....

Ik neem dan maar zelf weer eens een keer het woord. Kan ik eindelijk eens op nivo praten.
Een paar weken geleden schreef men al op dit blog (wat een fantastisch onderwerp trouwens.....MOI) dat mijn grote baas behendigheid met mij is gaan doen. Dit onder het mom van: we moeten toch wat na twee keer Gehoorzame Hond 1 (Woehaaaaa! ROFL).


Maar goed, ik sjouw wel mee. Een Saarloos op behendigheid is niet geheel....doorsnee, zullen we maar zeggen. Jullie trouwe lezertjes weten natuurlijk een beetje hoe dat werkt bij mijn ras en bij mij in het bijzonder: een uur niet gedonderjaagd is een uur niet geleefd.
Nou, dat heeft die lange inmiddels geweten!
Stel je het volgende beeld voor: er wordt van jou als hond verwacht dat je over wat hekjes springt (die soms nog op de hoogte van een Vlinderhondje liggen) en daarna over een muur of een catwalk of zo wandelt.
Ik heb dan 2 opties:
A) ik peer hem zodra de baas de riem afdoet en "WACHT" zegt
B) ik peer hem meteen na de eerste hindernis.

Er is namelijk zo veel te beleven op zo'n veld.
"Mijn" Annemiek geeft puppycursus. Annemiek moet als ik mijn wekelijks ronde maak altijd streng kijken, maar ik weet wel beter. Ze vindt me gewoon lievvvvvvv. "Hallo, daar is Doerak", zegt ze dan met een verborgen smile (lekker educatief, Annemiek). Inmiddels is de baas dan ook gearriveerd (die heeft wel door dat ik veeeeel harder kan lopen, dus die rent niet) en die mompelt iets naar het klasje over: deze hond is dus opgeleid door jullie instructrice.
Na de puppycurus geeft Annemiek nog GH1 aan een andere klas. Mijn les overlapt dus 2 groepen, dus ik ga standaard 2 keer Annemiek begroeten.
Het fijne is dat NIEMAND de tegenwoordigheid van geest heeft om me aan mijn halsband te pakken die ze me voor de gelegenheid hebben omgedaan. En de baas maar roepen, ietwat meewarig nagekeken door de groep.
Iets verderop: Flyball. Je kent dat wel: voor de honden die zelf niets kunnen verzinnen wordt een balletje weggeschoten en dan moet je als hond onder veel gekrijs die bal vangen en weer terugbrengen bij je baas. Inmiddels houdt deze groep mij al vanuit de ooghoek in de gaten, want...... ik jat die ballen. Ik ben nou eenmaal ietsje (nou, zeg maar 2 ietsjes) sneller dan die labs, Border Collies en Jacks die braaf hun kunstje doen. Gevolg is dat ik daar naast mijn baas ook een boze geïrriteerde lachende eigenaar achter me aan heb.
Nou, dan is het onderhand tijd voor het hoogtepunt. Terug naar mijn eigen klasje. Heel in het begin kon mijn baas wel merken dat ze (instructrice en andere bazen) wat baalden van me, maar inmiddels zijn ze allemaal betoverd door mijn innemende persoonlijkheid, weten ze wat meer over een Saarloos en vinden mij KEIGOED! Maar ze gaan wel gewoon zonder mij door met de les ......
Afijn, het hoogtepunt van terugkomen is dan ongevraagd een deel van het parcours af te leggen, met daarbij een volkomen nonchalante blik.....
Tegen de tijd dat ik dat heb gedaan is de baas (je moet toch echt eens wat gaan afvallen joh... Straks duwt Greenpeace je terug de zee in als je op vakantie bent) ook gearriveerd en krijg ik, nadat ik aangelijnd ben, een beloning en veel bewonderende blikken.


Ik hoor u inmiddels denken.... waar zal dit toe leiden? Diploma, wedstrijden, internationale carrière? Nou, niets van dat al, want als ik examen moet doen ben ik verhinderd en mijn grote baas heeft al aangegeven dat ie dit niet nog een keer doet. Mijn vrouwtje schijnt (na twee keer te zijn komen kijken - oorzaak: regen) dit nu na de zomer te willen overnemen.......Woehaaaa.....die sjor ik gewoon achter me aan over hindernissen!!!!!
Anywayssss: ik ga jullie zien en tot laterzzzzz!

3 opmerkingen:

  1. Oh, oh, oh, Doerak, wat ben je toch een... Doerak! En nu je zelf wat kilootjes bent kwijtgeraakt niet ineens lullig doen over de baas hè.... Misschien kan hij wat pondjes kwijtraken als hij samen met jou de hindernissen neemt. Laterzzzzzz

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zit zeker in de genen, hier hetzelfde ritueel tijdens de behendigheid.

    BeantwoordenVerwijderen